Robotteknologi

#indlægget indeholder reklame/affilliatelinks

Vi hos Robotuniverset har besluttet os for at undersøge og skrive omkring noget af den nyeste teknologi, samt udviklingen og hvordan teknologien påvirker vores samfund. Som i alle nok ved, så er vores mål at finde nogle af de nyeste robotter, samt noget af den mest tekniske teknologi som kan forbløffe vores besøgende. Men det er jo faktisk ikke kun ifht. robotter at teknologien har udviklet sig. Nej, det er også i forhold til måden vi arbejder og går i skole på. Vi er begyndt at se meget mere til fjernundervisning, og så er teknologien bare helt naturligt, blevet en del af vores hverdag.

Teknologiens udvikling

Har du før tænkt over, hvor mange gange du bruger en elektrisk anordning? Mange bruger telefonen, computeren, fjernsynet, bilen osv osv hver dag, og alt dette er en del af en stor udvikling i teknologien. Alene den første computer kom i 1949, og prøv at se en udvikling det har været siden da. For ikke mange år siden, brugte man kun blyant og viskelæder i skolen. Men dette er ikke tilfældet mere. Nu er det vigtigste værktøj en computer, hvor man nemt gemmer alle sine dokumenter og opgaver. Det er jo faktisk blevet sådan at her i år 2022, er fjernundervisning blevet en rigtig stor ting. Mange holder møder, og går i skole ved at sidde hjemme. Så på ikke mange år, har teknologien taget et gevaldigt hop op. Vi hos Robotuniverset forudser ikke at denne teknologiske udvikling stopper lige foreløbig. Nej vi tror på, at dette kun lige er begyndelsen på en nemmere og mere teknologisk hverdag som vi kender den.

Hvordan påvirker teknologien vores samfund?

Teknologien har påvirket vores samfund og hverdag på rigtig mange måder. Man kan sige at teknologien på mange måder, gør vores liv nemmere. Eksempler på dette kan være:

Noget af det, som vi skal være stolte af, i forhold til teknologi. Det er den måde vi i Danmark, har valgt at tackle den teknologiske situation. I stedet for at blive bange for teknologien, har vi valgt at vi skal være bedre til den. Så allerede når du er i slutningen af folkeskolen, men især på mange efterskoler, oplever man en stigende udvikling i programmering og teknologiudvikling. Efterskoler med IT, teknologi, samt programmering er også noget, som er blevet meget populært. Det er noget man skal være opmærksom på, er kommet for at blive og som bliver mere og mere populært blandt unge. Så hvis du skal på efterskole snart, og elsker IT/Teknologi, så anbefaler vi klart, at du finder en efterskole der tilbyder it som valgfag. (Blot en lille anbefaling fra Robotuniverset) Der skal nok være gode jobmuligheder, hvis du mestre programmering, IT, eller teknologi generelt.

Hvornår stopper den teknologiske udvikling?

Vi hos Robotuniverset tror ikke på at den teknologiske udvikling stopper lige foreløbig. Prøv at tænke på, hvor meget der bare er sket de seneste 10 år. Man er også i gang med at arbejde med kunstig intelligens, og mange andre spændende teknologiske tiltag. Så teknologien er kommet for at blive, og det er bare med at hoppe med på udviklingen.

Robotteknologi inden for kaffemaskiner

Et af de steder, hvor der er sket rigtig meget med teknologien, er inden for kaffe og kaffebrygning. Her er det blevet meget mere normalt at have højfunktionelle kaffemaskiner hjemme i egen bolig også, hvor man førhen kun så den slags maskiner på caféer og kaffebarer. Prisklassen varierer meget på denne slags maskiner, hvilket også hænger tæt sammen med mængden af teknologi og hjælp, som du får fra maskinerne. Mest teknologiske er de fuldautomatiske kaffemaskiner, mens der stadigvæk er meget teknologisk baggrund gemt i mere traditionelle maskiner som La Marzocco og Rocket espressomaskiner. Selvom det efterhånden er svært at forestille sig nye måder at brygge kaffe på, så er jeg sikker på, at robotteknologien ikke har sat sit sidste præg på den verden endnu.